
קרן דולב הייתה רק בת 26 במותה. היא נפטרה לפני חודשיים, אחרי מאבק ממושך בסרטן בלוטות הלימפה. ראיתי אותה רק פעם אחת, שמחה ומחייכת, עם בת הזוג שלה, מעיין רוגל, במסיבה של חברים. לא זכיתי להכיר אותה.
מתברר שעמדה לעתור לבג"ץ כדי שיחייב את קופת החולים לספק לה תרופה שאושרה בסל התרופות לסוגים אחרים של סרטן, אך לא למחלה שלה. היא לא הספיקה, אבל הכוחות הנפשיים שלה, האופטימיות והנחישות, היוו השראה לאוהביה והם החליטו להקים עמותה לוחמת לצדק ושיוויון רפואי, בשמה וברוחה של קרן.

"קרן דולב לצדק רפואי" הוקמה לפני כחודש. העמותה מתכוונת לעסוק לא רק בהסברה אלא בעיקר במאבק משפטי ופרלמנטרי ליישום וקידום זכות היסוד לטיפול רפואי שיוויוני. העמותה פועלת גם להעניק ייצוג משפטי בחינם לחולים ולמשפחותיהם ותגייס תרומות ומלגות למימון מחקרים בתחומי פעילותה.
כמעט אין צורך לומר שכל הפעילים בעמותה עובדים בהתנדבות. גיוס הכספים נעשה בדרכים שהיו קרובות ללבה של קרן ז"ל, כמו מסיבת ההתרמה הראשונה שתתקיים במוצ"ש הקרוב, החל משש בערב. ריב"ל 34 ת"א. מדג'ים Keren Dotan & Meekel, האלכוהול הוא במחיר עלות ומחיר הכניסה תלוי בכם – בין 50-500 ש"ח, לפי היכולת. כל ההכנסות, כמובן, קודש לפעילותה הנחוצה מאוד של העמותה. בואו.


מאד עצוב שמתה.
קופ"ח מנוולים שלא נתנו לה את התרופה.
התמונה עם החתול ממש מעולה.
מה נכלל תחת ההגדרה "טיפול רפואי שוויוני", וליתר דיוק – האם את יכולה לתת דוגמאות לאי שיוויון במתן טיפול רפואי?
שלום טלי
איך אפשר לתרום מבלי להשתתף במסיבה
כל טוב
שולמית
שלומית
לגבי דרכים נוספות לתרום את מוזמנת לפנות לתא הדואל של העמותה ויצרו איתך קשר.
ותודה.
עומר:
חולים ומשפחות של חולים נתקלי בכמויות בירוקרטיה שלא יאמנו בדרך לקבלת הזכויות המגיעות להם לפי חוק, מקופות החולים ומרשויות נוספות. פעמים רבות חולים ומשפחות חולים מוצאים את עצמם נושאים בעלויות של טיפולים ובדיקות שמגיעות להם לפי סל הבריאות. תרופות מסוימות מאושרות למחלות מסויימות רק בחלק מקופות החולים (ובכך נוצר אי שוויון). חולם שלא מודעים לזכויותיהם, או שנואשים מהסחבת המשפטית ומהררי הבירוקרטיה אינם זוכים לטיפול הרפואי לו הם זכאים, לא במלואו. וזהו רק קצה הקרחון.
למידע נוסף אתה מוזמן לפנות עם שאלות לתא הדואל של העמותה, ונשמח לענות.
תודה
מעין
עמותת קרן דולב לצדק רפואי
dolevfoundation@gmail.com
תודה מעין.
ותודה אורי, עומר, שולמית.
אבא שלי, איש פעיל, רהוט ומלא שמחת חיים, התחיל לסבול מסחרחורות ומרעשים באזניים ובראש,שיהיה לי בריא הוא בן 84. הלך לרופא – הציץ באזניו, אמר אין מה לעשות, אין לזה בדיקות ו/או טיפול. סבלנות ואולי רדיו ליד המיטה בלילה יחזירו לו את שלוות נפשו ושנתו. הוא הולך מרזה ומתמוטט מאי שינה. אבל זו היתה התשובה. הפתרון. הרופא "טיפל".
גיסתי – בת 45, נגשה לרופא בגלל סחרחורת ורעש באזניים. קיבלה – בדיקות נוירולוגיות, CT, בדיקות שמיעה ועצב השמיעה, ובדיקות במעבדת שינה. מובן? למי אכפת איכות חייו של איש בן 84?? הוא תיכף יעלם, לא??